Vliegend.nl BV heeft subsidie van de Europese Unie ontvangen in het ontwikkelproject Waterstof aangedreven BVLOS drone. In samenwerking met HyFly BV werken we binnen dit ontwikkelproject aan een Waterstof aangedreven drone die zg. Beyond Visual Line of Sight vluchten kan uitvoeren. Vliegend.nl BV ontwikkeld de sensortechniek en communicatietechniek voor deze drone.
 • Drones voor professionals

  Voor Drones, zowel multicopters als fixed wing en aanvullende systemen bent u bij ons op het goede adres. Ready to Fly systemen of op maat voor u ontwikkeld in elke gewichtsklasse.

 • Inspectie, 2D en 3D mapping, beveiliging.

  Voor de vele toepassingsgebieden hebben we een drone oplossing. Van precisielandbouw, beveiliging, inspectie, fotografie, videoproductie tot speciale innovaties. Wij werken samen met u aan uw businessmodel voor uw drones.

 • Landbouw toepassing: gewas scanning en cropspraying.

  Precisielandbouw krijgt extra mogelijkheden door het inzetten van drones. Onze Agrisensing Drones scannen de gewassen voor variabel behandelen van gewas en grond. Cropspraying biedt ook mogelijkheden voor plaatsspecifieke behandeling.

Onze drone diensten

 • Ontwerp van uw multicopter of fixed wing
 • Bouw van het toestel
 • Integratie van camera’s, sensoren, telemetrie
 • Testen
 • Operations Manual (Toestel specifiek)
 • Veiligheidsplan
 • Type Training
 • Service
 • Ondersteuning (op afstand, of bij u op locatie)

Wij leveren multicopters en fixed wings voor uiteenlopende toepassingen. Onze systemen worden ontworpen op basis van uw eisen en toekomstplannen. Hierbij houden we rekening met de wet- en regelgeving die voor u van toepassing is. Hiermee krijgt u een toekomstgericht en innovatief systeem. Heeft u inventieve idee├źn die u wilt beschermen dan werken we graag met een geheimhoudingsverklaring.

Het ontwerp begint met een inventarisatiefase waarin we de toepassing bespreken en de specifieke eisen ten aanzien van de sensor-, camera- of andere systemen vaststellen. Op basis van uw eisen aan de drone maken we een ontwerp waaraan een budget wordt gekoppeld. Na uw goedkeuring wordt het bouwproces gestart en testen wij uw drone in onze workshop. Vervolgens stemmen we af hoe we het testen in de buitenlucht organiseren.

Qua sensoren kunt u naast een hoogwaardige spiegelreflex- of systeemcamera ook denken aan een warmtebeeldsensor (thermografische camera), multispectraal camera of NIR-camera (Near Infra Red). Voor veel uiteenlopende toepassingen maken wij een compleet drone systeem.

In Nederland kennen we regelgeving voor het gebruik van drones. Op de site van ILenT is alle informatie te vinden. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Sinds 2013 bouwen wij systemen gebouwd die de luchtwaardigheidstest hebben doorstaan. We kunnen dan ook stellen dat we de juiste kennis hebben om uw toestel luchtwaardig te maken zodat u in het traject van bedrijfsontheffing verzekerd bent van een kwalitatief goede drone. Dit kan een quadcoper, hexacopter of octcopter zijn. Ook de varianten Hybride, dit een een combi van een fixed-wing en multicopter, X8 multicopter leveren we graag. De keuze wordt bepaald door uw toekomstige werkzaamheden met uw drone.