Vliegend.nl BV heeft subsidie van de Europese Unie ontvangen in het ontwikkelproject Waterstof aangedreven BVLOS drone. In samenwerking met HyFly BV werken we binnen dit ontwikkelproject aan een Waterstof aangedreven drone die zg. Beyond Visual Line of Sight vluchten kan uitvoeren. Vliegend.nl BV ontwikkeld de sensortechniek en communicatietechniek voor deze drone.
 • Vliegend.nl Agrisensing Drone.

  Levering en verhuur

  Met de Micasense RedEdge of RedEdge M, de beste multispectraalcamera voor drone toepassing. Optimaal geintegreerd in de Agrisensing Drone.

   

 • Vliegtijd tot 40 minuten.

  Afhankelijk van de definitieve configuratie vliegt onze agrisensing drone tot 40 minuten op 1 accuset. We leveren een geavanceerd laadsysteem mee voor synchroon laden.

 • Verwerking van data.

  Vegetatie indexen, stikstofgehalte u kunt deze informatie via de verwerkingssoftware verkrijgen. Het maken van taakkaarten kunnen wij ook voor u verzorgen.

 • Nauwkeurig navigeren met GPS RTK?

  Ons systeem kan uitgevoerd worden met een GPS RTK systeem voor nauwkeurig navigeren en exacter vastleggen van de posities. Dit kan zonder het vastleggen van grond controle punten.

De Agrisensing drone van Vliegend.nl voor het verzamelen van de juiste informatie van uw gewassen.

Onze agrisensing drone is tot stand gekomen in samenspraak met een aantal voortrekkers in de precisielandbouw in Nederland. De wensen en eisen waren duidelijk: lange vliegtijd, gestabiliseerde camera ophanging, uitbreidbaar of aan te passen voor andere camera’s. Doordat onze drones voldoen aan de eisen voor gebruik in Nederland heeft u hier geen zorgen over.  Vliegend.nl bouwt sinds 2013 drones die gegarandeerd een luchtwaardigheidskeuring bij het NLR en/of Euro USC kunnen doorstaan.

Varianten: lichte quadcopter van maximaal 4 kg of zwaardere systemen voor ROC houders.

Er zijn een aantal varianten verkrijgbaar afhankelijk van uw specifieke toepassing. De Micasense RedEdge of RedEdge M camera is de beste multispectraal camera in de markt voor landbouwtoepassing. Wij hebben deze camera optimaal geïntegreerd met onze drone systemen. Onze modulaire oplossing is een quadcopter of hexacopter met een zeer efficiënte combinatie van motoren, elektronica en propellors. Daarnaast kunt u kiezen voor een thermische camera, first person view camera of…….. Onze visie is dat wij u het beste van dienst kunnen zijn met een universele basis waaraan we modules kunnen toevoegen. Door deze manier van drone bouwen kunt u bij het vrijkomen van nieuwe sensoren en camera’s snel beschikken over een bruikbaar systeem. De ontwikkeling van sensoren gaat zo snel dat het vervangen van een sensor eerder aan de orde zal zijn dan het vervangen van uw drone.

 • Vliegen met een agrisensing drone van Vliegend.nl:

Dronevliegen is niet ingewikkeld maar het veilig werken met een drone vraagt praktijktraining en ervaring. Wij bieden u theorietraining en praktijktraining. Door deze training kunt u veilig uw dronevluchten uitvoeren. Van het werken met de drone tot het goed maken van scans met een multispectraal camera. Vanzelfsprekend leren we u ook hoe de data verwerkt kan worden tot een taakkaart. Door het gebruik van eenvoudige software in samenwerking met onze partners op dit gebied krijgt u de beschikking over een effectieve totaaloplossing. Doordat deze combinatie van drone, camera en software naadloos op elkaar aansluit heeft u een krachtig stuk gereedschap voor precisielandbouw.

Een aantal features op een rij voor de Micasense RedEdge of RedEdge M versie:

– Vliegtijd 20- tot 40 minuten

– Autonome vluchten zijn in een paar minuten gemaakt

– Micasense RedEdge in stabilisatie systeem of onder een hoek gemonteerd

– Remote Control met telemetrie

Uitleg over NDVI camera’s via deze link: NDVI.

Lange vliegtijd.

Training door Vliegend.nl

Luchtwaardig voor gebruik in Nederland/Europa.

Service voor verwerken van data.

Aanleveren van taakkaart voor uw GPS systeem.

Quadcopter oplossing voor operatie binnen ROC-Light in Nederland (maximaal take off gewicht 4kg)