Vliegend.nl BV heeft subsidie van de Europese Unie ontvangen in het ontwikkelproject Waterstof aangedreven BVLOS drone. In samenwerking met HyFly BV werken we binnen dit ontwikkelproject aan een Waterstof aangedreven drone die zg. Beyond Visual Line of Sight vluchten kan uitvoeren. Vliegend.nl BV ontwikkeld de sensortechniek en communicatietechniek voor deze drone.
  • Drones voor professionals

    Voor Drones, zowel multicopters als fixed wing en aanvullende systemen bent u bij ons op het goede adres. Ready to Fly systemen of op maat voor u ontwikkeld in elke gewichtsklasse.

  • Inspectie, 2D en 3D mapping, beveiliging.

    Voor de vele toepassingsgebieden hebben we een drone oplossing. Van precisielandbouw, beveiliging, inspectie, fotografie, videoproductie tot speciale innovaties. Wij werken samen met u aan uw businessmodel voor uw drones.

  • Landbouw toepassing: gewas scanning en cropspraying.

    Precisielandbouw krijgt extra mogelijkheden door het inzetten van drones. Onze Agrisensing Drones scannen de gewassen voor variabel behandelen van gewas en grond. Cropspraying biedt ook mogelijkheden voor plaatsspecifieke behandeling.

De Vliegend.nl faunadrone voor wildbeheer en vogeltelling.

De Vliegend.nl faunadrone is de drone die ingezet kan worden voor het opsporen van wild en vogels. De drone is opgezet als een lichte drone die met een ROC light ontheffing in Nederland gebruikt mag worden.

Warmtebeeldcamera met hoge resolutie.

De warmtebeeldcamera die u voor dit werk nodig heeft moet een hoge resolutie warmtebeeld camera zijn in een perfect gestabiliseerde gimbal. Met de juiste stabilisatie verkrijgt u scherpe foto’s of video opnames. Naast de stabilisatie zijn de omstandigheden waarin u gaat meten bepalend voor goede informatie uit uw meting.

Opsporen van reeën.

Voordat er gemaaid wordt is het zinvol om eventuele reekalfjes op te sporen in het perceel. Reekalfjes verstoppen zich en maken zich klein waardoor het opsporen van deze jonge dieren zonder warmtebeeldcamera zinloos is. Zelfs roofdieren kunnen ze moeilijk vinden omdat ze geen geur afscheiden in de eerste periode na hun geboorte.

De beste manier van opsporen is het op hoogte in kaart brengen van het perceel en daarna de drone te laten dalen. Op dat moment kunt u een foto maken waarbij de gps coördinaten worden vastgelegd. Of u zorgt ervoor dat iemand vervolgens het veld in gaat om het kalfje te redden.

We kennen ook een goedkope oplossing met een camera die een lagere resolutie heeft. Deze camera heeft ook een normale lens zodat goed te zien is waar een warmte object zich bevind. Deze camera is niet geschikt voor bijvoorbeeld vogeltelling.

Tellen van vogels.

Het in kaart brengen van vogels met onze faunadrone is een mooie toepassing van deze faunadrone oplossing. Of het nu voor telling van populatie is of voor het beschermen van de vogels die in het hoge gras hun nesten hebben, onze hoge resolutie camera kan deze klus klaren. De foto’s worden opgeslagen met een geotag waardoor na afloop van de scan de hotspots per locatie vastliggen.

 

Driee reeën gespot in de lens van de warmtebeeldcamera. Ondanks redelijke afstand goed te onderscheiden.