Vliegend.nl BV heeft subsidie van de Europese Unie ontvangen in het ontwikkelproject Waterstof aangedreven BVLOS drone. In samenwerking met HyFly BV werken we binnen dit ontwikkelproject aan een Waterstof aangedreven drone die zg. Beyond Visual Line of Sight vluchten kan uitvoeren. Vliegend.nl BV ontwikkeld de sensortechniek en communicatietechniek voor deze drone.
  • Drones voor professionals

    Voor Drones, zowel multicopters als fixed wing en aanvullende systemen bent u bij ons op het goede adres. Ready to Fly systemen of op maat voor u ontwikkeld in elke gewichtsklasse.

  • Inspectie, 2D en 3D mapping, beveiliging.

    Voor de vele toepassingsgebieden hebben we een drone oplossing. Van precisielandbouw, beveiliging, inspectie, fotografie, videoproductie tot speciale innovaties. Wij werken samen met u aan uw businessmodel voor uw drones.

  • Landbouw toepassing: gewas scanning en cropspraying.

    Precisielandbouw krijgt extra mogelijkheden door het inzetten van drones. Onze Agrisensing Drones scannen de gewassen voor variabel behandelen van gewas en grond. Cropspraying biedt ook mogelijkheden voor plaatsspecifieke behandeling.

Drones voor de agrarische sector?

De opmars van Drones in onze maatschappij is niet te stoppen, wat kunnen deze toestellen betekenen voor de agrarische sector? Het meten van gewassen vanuit de lucht lijkt de ideale oplossing voor precisielandbouw. Een aspect van precisielandbouw is het zo nauwkeurig mogelijk toedienen van bestrijdingsmiddelen en meststoffen. De ideale situatie is bereikt wanneer de data die gegenereert wordt, omgezet kan worden in taakkaarten voor een GPS systeem. Met behulp van deze taakkaart kan bijvoorbeeld een spuitmachine aangestuurd worden zodat deze alleen op die plek middel aanbrengt waar dat nodig is. Het resultaat: minder middelen nodig, dit levert een besparing op en tevens minder belasting voor het milieu. Om op de vraag antwoord te geven: Jazeker, drones voor de agrarische sector hebben de toekomst.

· Ga terug naar de vorige pagina